Procurorii Gabriela Scutea, candidat la şefia Parchetului General, şi Giorgiana Hosu, candidat la şefia DIICOT, au primit aviz negativ de la CSM. Crin Bologa, care candidează pentru funcţia de procuror-şef al DNA, este singurul care a primit aviz pozitiv. Decizia finală privind numirea celor trei procurori în fruntea marilor parchete va aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

Citește și: Crin Bologa, despre plecarea de la DNA Cluj: Am sesizat conducerea de atunci cu mai multe abateri ale unor colegi. A fost trimisă o comisie la Cluj

Procurorii Gabriela Scutea, candidat la şefia Parchetului General, şi Giorgiana Hosu, candidat la şefia DIICOT, au primit aviz negativ de la CSM. Crin Bologa, candidat la şefia DNA, este singurul care a a fost avizat pozitiv.

Gabriela Scutea, Crin Bologa şi Giorgina Elena Hosu au fost audiaţi într-o şedinţă a Secţiei pentru procurori a CSM. Avizele Consiliul sunt consultative. 

În urma deliberărilor, vicepreşedintele CSM şi preşedintele Secţiei pentru procurori a Consiliului, Tatiana Toader, a anunţat şi deciziile luate în cazul celor trei procurori, în urma derulării interviurilor programate, a avizat propunerile ministrului justiţiei de numire în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, astfel:

– Gabriela Scutea pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – aviz negativ;

– Crin-Nicu Bologa pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – aviz pozitiv;

– Giorgiana Elena Hosu pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – aviz negativ.

Mai departe, CSM va transmite preşedintelui Klaus Iohannis avizul în cazul celor trei candidaţi, iar şeful statului va decide dacă îi va numi la conducerea Parchetului General, a DNA şi, respectiv, DIICOT.

Preşedintele României poate să-i numească în funcţie pe cei trei după ce primeşte avizele consultative de la CSM, chiar dacă acestea sunt negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here