Pandemia de coronavirus continuă să facă victime, iar măsurile restrictive sunt din ce în ce mai severe. România are peste 3.000 de cazuri confirmate de COVID-19, iar bilanțul deceselor a depășit 100.

Cu toate acestea, directorul departamentului de Horticultură al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Bunea Claudiu, împreună cu alte cadre din conducerea departamentului, consideră că pot sfida pandemia de coronavirus.

Conform surselor, în urma unui mail trimis reprezentantului anului, studenții sunt informați că au fost purtate discuții cu directorul de departament, Bunea Claudiu, iar în urma acestora s-a ajuns la concluzia că studenții domiciliați în Cluj-Napoca pot recupera practica de primăvară și vară (dacă va fi cazul), în perioada 1-16 aprilie.

Li se recomandă, de asemenea, întocmirea unei declarații pe proprie răspundere în care să menționeze că motivul deplasării este efectuarea stagiului individual de practică în livada/plantația USAMV Cluj, cu respectarea condițiilor impuse de starea de urgență. Cei din conducere promit, conform surselor, asigurarea condițiilor de maximă protecție.

Deşi bilanţul devine din ce în ce mai îngrijorător, conducerea departamentului de Horticultură pare să nu ia în serios riscurile la care își expun proprii studenți.

În același timp, surse au confirmat că inclusiv printre studenți plutește inconștiența. În timp ce angajații iau măsuri de maximă strictețe, se izolează și lucrează de acasă, o parte dintre studenți sunt dispuși să evadeze din izolare pentru efectuarea stagiului de practică.

Expeditorul mailului pare a fi destul de relaxat. Despre riscurile la care se expun studenții, despre o eventuală infectare și răspândire a coronavirusului nu pomenește nimic, însă are grijă să încheie mailul într-o notă umoristică:

„Sper că e un motiv serios de a mai evada din izolare *SMILEY FACE*!”

Reporterul Gazeta de Cluj a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu rectorul Universității, Cornel Cătoi, și cu Bunea Claudiu (prin intermediul secretariatului), însă fără succes.

2 COMENTARII

  1. toti cei care lucreaza in argricultura vor trebui sa iasa din case, chiar se poate apela la elevi si studenti sa dea dovada de solidarietate, ca nu vom avea cum sa mancam legume si fructe daca nu merge nimeni sa le culeaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.