Marcel Ciolacu, liderul formațiunii politice PSD, îi transmite un mesaj președintelui Klaus Iohannis pe rețeaua de socializare Facebook.

„Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine pentru a ține la putere guvernul MORȚII! Ești un politruc de cea mai joasă speță! Un jalnic mestecător de lozinci al PNL!Realitatea e simplă:

TU ești de 6 ani președintele României! 6 ani, Iohannis! Ai avut guvernele tale cu care ai făcut… nimic! Ce reforme ai făcut tu, Iohannis?! Unde e România educată, propagandistule?! În școlile închise??!

Dai vina fără rușine pe autoritățile locale ”pesediste”. Uita-te pe hartă, Iohannis! Zonele roșii, carantinate, sunt preponderent în județele conduse de baronii galbeni, Iohannis?! Câte zile au trebuit să treacă, Iohannis, ca să se carantineze Sibiul?! Acolo au murit și mor oameni pentru că autoritățile tremura de frica ”șefului” de la Cotroceni! Nu ți-e rușine?! Ce se întâmplă la Sibiu este expresia fidelă a propriului tău eșec, Iohannis!

Cine a pus Iohannis toți cioclii, coafezele și chelnerii cu școala vieții la conducerea spitalelor?! Cine a vrut, Iohannis, la începutul anului să privatizeze sănătatea?! Guvernul TĂU!!

Au murit oameni, Iohannis, în așteptarea unui pat la ATI în timp ce tu și guvernul tău de incompetenți mințiți în fiecare zi că măriți capacitatea! Fals! Tot autoritățile locale au făcut asta, nu VOI! Voi nu le-ați dat un LEU, în schimb îi arătați, cu nesimțire, cu degetul!Iohannis, lasă alegerile! Le vei pierde! Ești de 6 ani președintele României și n-ai făcut nimic!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Context

Klaus Iohannis și-a făcut de lucru marți seara, într-o nouă ieșire la Cotroceni, pentru a arunca vina asupra „baronilor roșii” în cazul tragediei din Piatra Neamț și a transmite că Guvernul Orban nu trebuie să-și dea demisia, scrie cotidianul.ro.

„Subfinanţarea şi proasta cheltuire a banului public în spitale, lipsa de modernizare, corupţia endemică, incompetenţa şi neimplicarea, toate acestea au măcinat sistemul nostru medical şi au făcut ca mulţi tineri absovenţi şi buni profesionişti să plece în străinătate. (…) Doar reforme autentice, făcute cu o majoritate care lucrează pentru români, pot schimba cu adevărat aceste defecte structurale. Ne lovim însă permanent de acelaşi obstacol – opoziţia la schimbarea în bine. Mereu aceiaşi politicieni cu apucături învechite care au lăsat România în colaps, secătuită de resurse, iar acum strigă fără ruşine de pe margine. Nu voi comenta ancheta în curs de la Piatra Neamţ (…), dar să nu ne limităm la a-i identifica doar pe cei care au greşit tehnic, punctual. Problema e mai gravă de atât. Există şi un vinovat moral – cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament şi a cerut oamenilor să nu respecte regulile în plină pandemie, cu efecte dramatice asupra sănătăţii cetăţenilor noştri.. În acelaşi spirit autorităţilor locale pesediste au aplicat după ureche măsurile de la centru, în spririt electoral. La Piatra Neamţ, baronii roşii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu direcţia de sănătate publică sau cu specialiştii Ministerului Sănătăţii”, a susţinut Iohannis.

Citește mai multe AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here