Consilierul local de la Câmpia Turzii Alin Sălăjean a primit o locuinţă ANL pe nedrept. Acesta se afla pe locul 9 din lista de persoane aflate în aşteptare pentru a primi un apartament de la primărie printr-o hotărâre de Consiliu Local în situaţia în care niciuna din persoanele aflate pe tabel înaintea acestuia nu au fost luat în considerare. De asemenea o altă liberală din organizaţia consilierului local, Dorin Lojigan, a primit şi ea un apartament ANL prin favoritisme, cât timp persoana de pe locul 7 a fost ignorată.

 

Favoritism descoperit prin plângerea unei neîndreptăţite

La şedinţa ordinară a Consiliului Local de la Câmpia Turzii, din luna mai a acestui ani, colegii lui Alin Sălăjean au aprobat prin HCL 63/27.05.2015 repartizarea a două locuinţe, una pentru Ciubuc Maier Cristina (63 puncte), iar alta pentru Sălăjean Alin (62 puncte).

Anexa 1 la hotărâre, care cuprindea cele două propuneri, avea la bază decizia Comisiei Sociale constituită prin dispoziţia 312/14.05.2015, unde au semnat următoarele persoane: Petre Pop, Csutak Ludiovic, Tamara Vasinc, Marieta Deak, Diana Iuga, Celia Coman şi Carmen Vintilă. În 3 septembrie 2015, în cadrul audienţelor acordate în Primărie s-a prezentat Barta Constantina Georgeta, care a reclamat faptul că deşi se află înscrisă pe lista de priorităţi în soluţionarea cererilor de locuinţă pentru tineri pentru anul 2015, nu a primit o locuinţă ANL.

Lista de priorităţi, cu ordinea stabilită pentru rezolvarea cererilor pentru o locuinţă pentru tineri arată că reclamaţia persoanei care se afla pe poziţia 7 este cât se poate de întreptăţită, în condiţiile în care cei de la poziţiile 8 (Cristina Ciubuc) şi 9 (consilierul local Alin Sălăjean) au primit o astfel de locuinţă, iar ea nu, deşi era poziţionată mai bine pe lista de priorităţi aprobată prin HCL 19/19.02.2015.

Consilierul local Alin Sălăjean a spus că nu cedează locuinţa şi că hotărârea prin care a primit apartamentul ANL nu a fost contestată în termen legal, motiv pentru care este îndreptăţit să primească locuinţa, chiar dacă un cetăţean al urbei ar fi trebuit să primească acel apartament, conform listei de priorităţi aprobate în Consiliul Local.

 

Totul de partea liberalilor, până şi comisia ce trebuie să îi verifice

Consilierii din Câmpia Turzii au aprobat înfiinţarea unei comisii speciale care să analizeze şi să verifice documentele elaborate de Comisia Socială, respectiv Lista de repartizare a locuinţelor ANL Câmpia Turzii. Consilierii de la PSD şi cei de la PNL au depus câte două nominalizări pentru componenţa comisiei speciale, însă cum Alin Sălăgean s-a abţinut au fost 9 voturi pentru şi 9 împotrivă. După repetate rânduri în care voturile se băteau cap în cap, cei de la PSD au renunţat la un vot şi astfel PNL a introdus doi consilieri locali în comisia specială: Dorin Lojigan şi Mihai Pătruţiu.

„Nu am văzut dosarele celor doi şi nu am avut acces nici la documentele ce calculau punctajul pentru care aceştia ocupau acele locuri. Au fost discuţii foarte multe în acea şedinţă. Sper ca acea comisie ce i-a poziţionat pe acele locuri să îşi fi făcut treaba, căci altfel s-ar fi făcut o nedreptate. Deşi cu aceasta componenţă vorbim de o comisie speciala ciudată. Când i-am propus pe consilierii Florin Popescu şi Ilie Giurgiu, cei de la PNL nu au fost de-acord şi i-au respins pentru că aveau majoritate. Există o conjunctură mai veche de o lună: ALDE (Sălăjean) s-a aliat cu PNL şi UDMR pentru a avea majoritate în CL. În ceea ce priveşte reclamanta, dacă are dreptate merită să i se atribuie locuinţa”, a declarat consilierul PSD Iulian Rece.

Astfel, comisia specială este formată din: Mihaela Popa (compartimentul Patrimoniu, Primăria Câmpia Turzii), Mirela Duma (Achiziţii şi Integrare Europeană, Primăria Câmpia Turzii), Sabin Ghemeş (consilier PNL), Dorin Lojigan (consilier PNL) şi Mihai Pătruţiu (consilier PNL). Comisia votată trebuie să prezinte concluziile în termen de 30 de zile.

 

 

 

Consilierul se apără…şi se abţine

Tânărul maestru de ceremonii nu este nici căsătorit şi nu are nici copii, însă a obţinut o locuinţă înainte altor familii. Contactat pentru a afla ce părere are despre această situaţie, consilierul Alin Sălăjean a fost rezervat în declaraţii şi nu a dorit să facă precizări suplimentare. „Nu pot să comentez nimic. Până comisia specială nu va ajunge la o concluzie, eu nu am ce să declar. Aceştia au termen de 30 de zile să analizeze documentele. Nu mă pronunţ până atunci şi nu comentez nimic. Mă voi exprima după decizie”, spune Alin Sălăjean.

De altfel, la un simplu calcul acesta adună doar 56 de puncte, cu indulgenţă, pe lista candidaţilor. În ideea în care acesta s-a situat cu un punctaj fantomă calculat de către cei de la primărie pe locul al nouălea cu 62 de puncte. Însă poziţia acestuia în mod real ar fi trebuit să fie între locurile 23 şi 29.

Primarul Hanga a semnalat problema Consiliului Local

Reclamanta, primită în audienţă la edilul oraşului Radu Hanga, i-a explicat acestuia nedreptatea la care a fost supusă.

„A fost o persoană în audienţă la primărie şi a reclamat anumite nereguli în atribuirea locuinţelor. Imobilele ANL nu se atribuie de către primar, ci de către comisia ce aparţine Consiliului Local. Aceasta primeşte dosarele cu solicitări, evaluează situaţia fiecăruia după un sistem de indicatori şi criterii, iar în funcţie de asta, acordă un punctaj. Toate dosarele se înscriu pe un tabel, pe o listă în ordinea punctelor. După reclamaţie, m-am adresat Consiliului Local şi am propus înfiinţarea comisie speciale. Au fost ceva discuţii în timpul şedinţei. Sălăjean a intervenit atunci şi spunea că se simte el ofensat de spusele reclamantei. Mi se pare că zicea ca a primit locuinţa de bună credinţă”, explică primarul Radu Hanga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.