Cristian Ghinea, USR, îl acuză pe ministrul de Interne, Lucian Bode, că a tradus și copiat, cuvânt cu cuvânt, de pe Wikipedia, în lucrarea sa de doctorat.

Mai mult, susține USR, pe tot cuprinsul tezei, notele de subsol nu corespund unor texte citate cu ghilimele. Multe dintre aceste preluări se regăsesc în introducerile de pe Google ale unor articole academice, mai arată USR

”Ar fi mai ușor ca Lucian Bode sau coordonatorul său de doctorat să indice ce anume e scris de autorul tezei, pentru că exercițiul invers, cel normal potrivit oricăror norme academice de citare – anume a indica ce e preluat – e cu totul eșuat în acest caz. Practic, teza este o compilație de traduceri din surse deschise, cele mai multe introduceri ale unor articole academice unde s-a lungit evident fraza prin schimbări de topică – foarte probabil și pentru a scădea gradul de similitudine din softurile antiplagiat”, a declarat Cristian Ghinea, coordonatorul departamentului de politici publice al USR.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a respins într-o declarație la Digi24 de săptămâna trecută orice acuzație de plagiat în lucrarea sa de doctorat, scrie G4media.ro.

Citește și: Americanii se pregătesc să pună mâna pe un zăcământ de 10 miliarde de euro din Budureasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.