Aprobarea pentru demararea lucrărilor la metroul din Cluj, în traseul Florești-Cluj-Napoca, a fost acordată în urma cererii depuse de echipa responsabilă de coordonarea proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Astfel, pentru facilitarea acceselor spre viitorul Spital Regional, precum și coordonarea proiectului cu lucrările la centura metropolitană, dar și la metroul clujean, primul tronson al metroului unde vor fi realizate lucrări va fi pe axa Floești-Cluj.

Anunțul a fost făcut vineri de primarul Emil Boc, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

„Sper ca săptămâna viitoare să avem o veste bună, iar proiectul care vizează exproprierile la metrou să fie aprobat de Guvern.

Banii sunt prevăzuți în PNRR, la ministerul Transporturilor, în vederea asigurării finanțării metroului de la Cluj-Napoca. Iar modificarea a fost aprobată în ultima ședință a Consiliului European pentru PNRR din 15 decembrie. În urma acestei solicitări, lucrările la metrou vor începe dinspre Florești spre Cluj-Napoca, și nu dinspre Sopor, așa cum era prevăzut inițial”, a explicat Emil Boc, vineri, în ședința de Consiliu Local.


În aprilie 2023, potrivit proiectului asumat inițial, administrația locală anunțase că primele lucrări la viitorul metrou din Cluj vor fi realizate în zona cartierului Sopor, zonă ce oferă cel mai sigur teren pentru organizarea de șantier și începerea lucrărilor, în plus deranjul general de deschiderea șantierului ar fi fost minim.

Schimbarea paradigmei în privința inițierii lucrărilor, pe una dintre cele mai solicitate trasee, axa Florești-Cluj, ar putea pune presiune suplimentară pe condițiile de trafic.

„În graficul proiectului se va începe dintr-o parte, astfel încât cea mai bună zonă de intrare este în Sopor, unde este teren viran, un spațiu deschis pe unde să se intre.

Din Florești nu ai spațiul necesar de intrare pentru demararea lucrărilor, din această cauză s-a optat pentru zona Sopor. Vom începe din zona în care vom produce cel mai mic deranj, în Sopor este spațiul unde poate începe organizarea de șantier.

Altfel, în Florești ar trebui dărâmate câteva blocuri pentru a dispune de spațiu deschis necesar”, susținea primarul Emil Boc în aprilie 2023, când se derula etapa premergătoare semnării contractului pentru acest proiect, scrie monitorulcj.ro.

Citește și: Interesul Muzeului  Național de Istorie pentru restaurarea cetății Ulpia Traiana Sarmizegetusa, activat de banii din PNRR 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.