Când reușești să ajungi într-o funcție respectabilă, nu mai ai de ce să te pretezi la corectitudinea legii, asemenea muritorilor de rând, dacă poți să faci slalom printre propriile mânării și șarlatanii – ți-ai salvat și pielea, și câteva cifre rotunjoare în conturi, pe banii proștilor. Cristian Lup, angajat OTIMMC Cluj (după un lung istoric „profesional”), a găsit rețeta perfectă pentru traiul de vis al șarlatanilor: salarii consistente pe bandă rulantă, dar muncă zero.

Inițial, Cristian Lup a fost contabil al hergheliei Jucu, care a intrat în posesia familiei Buzoianu – da, este vorba despre bine-cunoscutul imperiu Buzoianu. Octavian Buzoianu, fost vicepreședinte Ursus, a fost, de departe, cel mai bogat om care a candidat la primăria Cluj-Napoca. Așadar, e lesne de înțeles, dintr-un simplu scenariu fictiv, câți bani a reușit domnul Lup să strângă.

Contabil, PSD-ist, PPU-ist, OTIMMC-ist…

După aceea, Lup a decis să își păstreze profesia bănoasă de contabil, însă, de această dată, la primăria Chinteni. Primăria Chinteni și-a făcut deja un renume, datorită (ori, mai bine spus, din cauza) doamnei primărițe Lucia Suciu, o figură extrem de controversată, prin comportamentul și atitudinea pe care le-a abordat, în special după ce a dansat pe manele, în urma câștigării alegerilor, în fața casei contracandidatei sale din partea PNL, Maria Manu.

Așadar, Lup a știut să-și aleagă bine oamenii influenți în jurul cărora să se învârtă, urmărindu-și, bineînțeles, câștigul personal (ceea ce nu ar fi reprezentat în niciun caz o problemă, cum e și normal, dacă următoarele sale acțiuni n-ar fi pavat poteca drumului nesimțirii crase).

Cum bine se ştie despre doamna Lucia Suciu că este reprezentantă PSD, din moment ce Lup a fost contabil al primăriei Chinteni, probabil că ar fi fost o treabă de „bun simț” să înceapă să cocheteze cu PSD. Astfel, a ajuns cunoscut ca trezorier PSD, unde ar fi început să se ocupe cu mârlăniile.

Însă nici dragostea pentru PSD nu a durat prea mult (cel mai probabil n-a fost de voie, ci de nevoie), căci domnul Lup a devenit simpatizant PPU (Partidul Puterii Umaniste), condus de Daniel Ionașcu. Pentru un om cu afinități de stânga, mișcare care susține clasa muncitoare, Lup nu are planuri prea mari în acest sens, acum că și-a „așternut” niște venituri consistente.

După ce a ales să se reprofileze, a ajuns la OTIMMC (Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație) Cluj. Apoi, uman, de altfel, s-a îmbolnăvit și a avut nevoie de concediu medical. Problema principală apare în momentul în care privim în calendar și observăm că suntem în august 2021, iar domnul Lup se află în concediu medical din mai 2020.

Salariu primit de mai bine de un an fără să muncească

Domnul Lup a intrat în concediu medical din cauză că a suferit o operație de glandă tiroidă – neoplazie asimilată cu cancerul. Cu toate astea, deși s-a simțit rău și a avut (are) concediu medical pe o perioadă atât de lungă, domnul Lup a putut, ca prin magie, să se deplaseze la concursul pentru postul de șef-serviciu din cadrul OTIMMC. A mers la examen, unde a obținut nota 3, iar după contestație, rezultatul a ajuns la 4, cifre care, probabil, arată competența domnului Lup în domeniu, care este, de asemenea, și liderul Sindicatului Național OTIMMC.

Însă, la finalul zilei, tot cei care muncesc din greu ca să poată supraviețui rămân cu buza umflată, iar domnul Lup cu 5000 de euro în contul bancar din funcția de director executiv la OTIMMC, conform declarației sale de avere și 49.515 de lei, venitul anual încasat pentru o perioadă în care nu a muncit deloc.

Citește și: Patronul Sun Garden, Nicolae Căpușan, a cumpărat un hotel subevaluat de la doi condamnați penal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here