Foto: INQUAM Photos/ George Calin

Senatorul USR Mihai Goțiu a declarat, pentru Digi24.ro, că procedura de selecție a candidaților USR-PLUS Cluj pentru alegerile parlamentare a fost influențată de intervenții ale conducerii PLUS asupra delegaților locali, care au fost amenințați cu sancțiuni dacă votează membri USR.

Citește și Prima reacție a lui Emanuel Ungureanu – va părăsi filiala USR Cluj

Digi24.roDe ce au fost mai puțini delegați USR decât cei de la PLUS?

Mihai Goțiu, senator USR: „Pentru că au în filiala Cluj-Napoca mult mai mulți membri, de 3 ori mai mulți, decât membrii USR, și când s-au votat delegații și filiala Cluj-Napoca a dat cei mai mulți delegați la filiala județeană, numărul a decis”.

Digi24.roPuteți să contestați procedura?

Mihai Goțiu, senator USR: „Nu mă gândesc momentan să contest procedura. Pe mine ce mă deranjează cel mai mult e faptul că nu a fost o competiție reală și corectă, așa cum stabilisem că vor fi aceste competiții în cadrul Birourilor Naționale Reunite USR și PLUS, mai exact faptul că nu a fost o dezbatere reală a candidaturilor. Totul s-a rezumat la un live pe Facebook în care fiecare candidat a avut 11 minute și 2 minute de prezentare în conferința județeană, asta în condițiile în care nu am avut acces la baza de date a colegilor de la PLUS, pentru a putea măcar discuta direct cu ei. Cu cei cu care am reușit să discut am constatat că li se transmiseseră tot felul de informații neadevărate despre mine, că aș fi fost împotriva Alianței, că aș fi intervenit și aș fi impus negocieri incorecte la listele de alegeri locale, deși la Cluj a fost una dintre cele mai corecte înțelegeri, din punctul ăsta de vedere, pe pozițiile pe liste.

Din păcate, au fost și intervenții ale membrilor Biroului Național (BN) al PLUS către delegații PLUS Cluj în care au fost amenințați să nu care cumva să voteze candidați de la USR, în care li s-a transmis inclusiv faptul că ar putea exista sancțiuni împotriva celor care ar vota candidați. Nu mi-a venit să cred lucrul ăsta. L-am sunat pe Victor Giosan, membru în BN al PLUS, despre care aveam informații că ar fi făcut o ședință la PLUS Cluj și le-a transmis lucrurile astea. Când l-am sunat a doua zi, nici măcar nu a încercat să infirme, ci pur și simplu mi-a spus «Ăsta e real politic». Îmi pare rău s-o spun dar ăsta nu e «real politic», e genul ăla de «real politic» pentru care oamenii nu mai vor să audă de politică și îi «iubesc» pe politicieni”.

Digi24.roA fost viciată procedura?

Mihai Goțiu, senator USR: „Sunt niște semne de întrebare, dar nu mă pronunț asupra lor, legate de accesul la informații în timp real a celor care au votat online. Dar, dincolo de discuțiile interne, nu sunt de specialitate, IT-ist ca să mă pronunț, însă consider că nu a fost absolut deloc o competiție corectă cea în care nu poți să discuți cu electorii și cu delegații și în condițiile în care s-au pus presiunile care s-au pus asupra delegațiilor de la PLUS, ca nu care cumva să candideze cei de la USR”.

Digi24.ro: Veți mai candida?

Mihai Goțiu, senator USR: „Momentan decizia mea este de a nu gira ceea ce s-a întâmplat. În viața personală și în fosta carieră de jurnalist și în cea de activist civic și în cea de politician mi-am asumat de fiecare dată să spun adevărul cetățenilor, condiție în care nu pot să ies în public și să spun «Da, alegerile din filiala USR Cluj au fost corecte. Am încredere că cei care au ajuns pe primele poziții și pe cei care nu am apucat să-i cunosc în prezentările de 13 minute sunt cei care vor schimba lucrurile în România». Poate că sunt niște oameni excepționali, poate că au capacitatea să facă lucrul ăsta, dar pentru asta vor avea ocazia și în campania electorală și poate direct să mă convingă și pe mine și pe cetățeni că într-adevăr așa stau lucrurile. În 13 minute mi-e imposibil să spun că mi-am făcut o opinie avizată. Mai mult durează interviul pentru angajarea unui paznic care să aibe grijă de bunurile tale decât a unui om pe care îl trimiți să aibă grijă de România”.

Citește și continuarea – Digi24.ro: Luați în considerare să candidați independent?

2 COMENTARII

  1. De la inceput am contestat aceasta „alianta” a USR cu PLUS. Il cunoastem foarte bine pe Dacian Ciolos si drumul lui de la inceputul inceputurilor pana in prezent. Nu vom intelege niciodata de ce acesti umanoizi din Salaj, cu zeci de mii de fete–si cu megalomanie de nedescris, vezi inmormantarea bunicului lui Ciolos, cu impuscaturi ale armatei–, sunt acceptati in randul celor care ar trebui sa fie modele pentru copii nostri. Suntem o etnie venita din Balcani, cu religie, obiceiuri, fel de a exista eminamente si 100 la 100 identice cu cei din „insulele” de pastori balcanice. Limba romana vorbita la tara, in Transilvania, este absolut identica cu cea a valahilor din Serbia, Macedonia, Bulgaria, Grecia. pana in sud de Tirana. Sa nu va imaginati ca emigrarea s-a facut de la nord la sud, Ci absolut invers, de la sud spre nord. USR a gresit ca a acceptat aceasta „alianta” care ne balcanizeaza total. Uniunea Ardelenilor SI Banatenilor (UAB), Cluj, Kolozsvar, Klausenburg. See Group on FB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here