ministerul finanțelor

Demonstrația din București de ieri al contabililor, numită „Fără haos în legislația fiscală” și la care au participat aproximativ o mie de persoane, a rezultat în purtarea unor discuții între delegați ai protestatarilor și Ministerul Finanțelor, care a fost de acord să modifice câteva prevederi ale legilor contestate.

Conform HotNews, în ceea ce privește e-TVA, Ministerul Finanțelor a chemat reprezentanții contabililor să facă parte din comitetul e-TVA, care va decide pe baza unor date preliminare dacă sistemul va fi implementat sau nu. În cazul OUG 69/2024, care prevede extinderea sistemului e-Factură în regim B2C (despre care Gazeta de Cluj a scris în trecut), MF a decis că CNP-ul nu va mai fi solicitat în situația persoanelor fizice și a promis că securitatea datelor va fi implementată cu cele mai bune practici.

Ministrul Finanțelor este de acord cu simplificarea procesului de declarare, prin eliminarea unor declarații necesare în prezent. Despre predictibilitatea în sistemul fiscal, Marcel Boloș a propus organizarea unui comitet care se va întâlni trimestrial și care va discuta despre următoarele modificări, acesta fiind compus din reprezentanți ai sindicatelor și ai organizațiilor profesionale.

În schimb, Ministerul Finanțelor nu vrea să renunțe la codul QR de pe bonuri, iar despre declarațiile e-Transport vor avea loc mai multe discuții. De asemenea, delegații protestatarilor au spus că au fost primiți agresivi la Guvern, unii dintre aceștia părăsind discuția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.