Mircea Avram, fostul director al RAADPP şi-a salvat pielea şi rămâne pe postul de şef de cabinet al noului preşedinte din Consiliul Judeţean Cluj, Marius Mânzat. Acest lucru s-a întâmplat după ce instituţia judeţeană i-a ofertat pe angajaţii de la RAADPP pentru a rămâne în serviciul CJ însă pe Mircea Avram l-au sărit cu propunerea de a-şi păstra un post de conducere al unui departament ce s-ar ocupa cu domeniul public şi privat al judeţului Cluj.

 

Conform datelor oficiale prezentate de cei de la Resurse Umane din Consiliul Judeţean Cluj, Mircea Avram a semnat în data de patru ianuarie un contract de muncă pentru 8 ore pe zi, pe funcţia de „expert cabinet preşedinte”. Cu alte cuvinte, Avram va primit salariul tot din banii publici şi îl va sfătui pe noul liberal ce conduce judeţul, Marius Mânzat, în luarea deciziilor.

 

PSD-ul cred că e o afacere internă

Reacţia consilierului judeţean de la PSD, Ivan Ilarie este una pe măsura faptului că de nenumărate ori Mircea Avram a adus un prejudiciu moral şi financiar Consiliului Judeţean Cluj.

„Noi l-am prins cu o grămadă de nereguli pe Mircea Avram. Lăsând şmecheriile ce le-a făcut, Mircea Avram a cam învăţat cum merg lucrurile şi de asta o fi „expert”. Nu o să îl susţin niciodată. Sunt surprins că a fost angajat la cabinetul preşedintelui dar totodată cred că era normal să îl pună majoritatea liberală, PNL + PDL-ul vechi, pe un post salvator. Au ales să îl salveze din cine ştie ce motive. Din punct de vedere moral nu avea ce să caute acolo. O fi făcut ceva servicii ce i s-au întors înapoi, din păcate aşa acţionează cei de la PNL.” declară consilierul judeţean Ivan Ilarie.

În asentimentul lui Ilarie se află şi Remus Lăpuşan, consilier judeţean din PSD ce este convins că Avram e pus la cabinetul preşedintelui provizoriu şi că va concura din nou pentru şefia administrării drumurilor.

„Să îl pună pe Avram la şefia cabinetului, din punct de vedere al eticii e o decizie proastă. Oricum această mişcare rezultă de la sine o afacere în interiorul PNL-ului. Şi oricum nu e exclus să îl mute prin concurs „câştigat corect” înapoi la şefia drumurilor” spune Remus Lăpuşan.

 

Vechile prietenii se perie în declaraţii

Blând la aflarea veştii a fost consilierul judeţean PMP, Rareş Rusu. Acesta a explicat că nu uită că a fost coleg de partid în PDL cu Mircea Avram şi că îl cunoaşte de foarte mulţi ani.

„Îl cunosc de foarte mulţi ani. Am fost coleg cu el în PDL. În ceea ce priveşte anchetat DNA ce îl vizează pentru proiectul Răchiţele Ic-Ponor, organele statului vor stabili dacă e vinovat sau nu” declară consilierul judeţean, Rareş Rusu.

 

marius manzat eclujeanul

Preşedintele CJ: „Ia bani şi de la Consiliul Judeţean şi de la proiectul Ic Ponor”

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mânzat şi-a motivat alegerea cu privire la angajarea lui Mircea Avram la cabinetul său.

Mai mult, Mânzat explică faptul că prin aceasta, a salvat un proiect important pentru judeţ şi că oricum îi este util sfatul lui Avram cu privire la dezăpeziri.

„În prezent, domnul Mircea Avram e manager de proiect pe proiectul Ic Ponor. În momentul în care RAADPP a fost desfiinţată şi trecută în cadrul primăriei…ăăă…a Consiliului Judeţean Cluj, nu mai exista loc de munca pentru  Mircea Avram. Fiind manager de proiect l-am angajat la mine la cabinet pe postul de expert de cabinet şi nu şef de cabinet cum s-a scris prin presă” explică Marius Mânzat.

Întrebat despre veniturile financiare ale lui Avram, Mânzat explică faptul că salariul de la cabinetul preşedintelui CJ este separat de veniturile în procente din proiectul Ic Ponor.

„Mircea Avram are venituri financiare din două părţi: odată primeşte bani ca angajat al Consiliului Judeţean Cluj, salariu fix, iar din proiectul Ic Ponor primeşte bani conform unui procent stabilit deoarece este manager de proiect.

 

drum deszapezit

Zicala Târgului despre strategia liberalilor-Bârfă

Numirea lui Mircea Avram la şefia de cabinet a lui Marius Mânzat s-a datorat faptului că Marius Nicoară şi noul preşedinte al CJ nu vor să îl pună la drumuri.

Ca să îi închidă gura lui Avram i-au dat o „pâine” mai mică şi mai neagră (diferenţă salarială de la 16000 lei la 3000 lei), la cabinetul preşedintelui Marius Mânzat.

De banii ăştia Mircea Avram intră la dietă pentru că a fost obişnuit să trăiască pe picior mare şi gras.

În locul lui Avram, inginerul Liviu Hâncu ce a devenit şef la Drumuri judeţene a fost pus provizoriu în funcţie. Locul acestuia va fi luat de un apropiat a lui Mânzat, pentru că cel din urmă are afaceri cu afaceristul Ioan Tecar, specialistul pe asfaltat drumuri şi totodată cel mai bogat om din Dej. Vrăbiuţele noastre ne-au şoptit că de altfel, Tecar este colegul de şpriţ şi nu numai a lui Marius Mânzat.

Interesul lui Mânzat e să pună un om la departamentul de drumuri judeţene, nou- achiziţionat de Consiliul Judeţean Cluj, care „ştie cum merge treaba” şi care poate să cheltuie bugetul departamentului prin firma lui Ioan Tecar, că de mult nimeni din Dej n-a mai supt bani de la bugetul judeţului.

 

5 COMENTARII

  1. http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/peste-630-de-oameni-lucreaza-la-drumul-rachitele–ic-ponor–19131.html de Ziua de Cluj, 06 august 2009, 22:13 Peste 630 de oameni lucrează la drumul Răchiţele – Ic Ponor Proiectul de reabilitare a drumului turistic Răchiţele – Ic Ponor s-ar putea finaliza înainte de termen, a precizat Mircea Avram, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) din subordinea Consiliului Judeţean. Acesta a precizat că peste 630 de angajaţi sunt angrenaţi în lucrările la acest drum. Proiectul reabilitării drumului Răchiţele – Ic Ponor, în valoare totală de aproape 60 milioane de lei, este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR), iar lucrările acoperă o lungime de 20,5 kilometri. De câteva săptămâni au fost demarate lucrările, iar în prezent sunt înainte de grafic, a arătat ieri directorul RAADPP, Mircea Avram. El a explicat că un număr de 634 angajaţi lucrează în acest moment pe tronsoanele de drum care vor fi reabilitate – deocamdată, aceştia fac măsurători şi inventariază lucrările. Alţi 30 de angajaţi ar urma să ajungă pe şantier în cursul zilei de luni. “Am încredere că în 30 iulie 2012 (data limită de finalizare a proiectului – n.red.) vom termina lucrările”, a declarat Avram. Contractul dintre beneficiar, Consiliul Judeţean Cluj, şi consorţiul de constructori MBS – Betonut – Alfarom are o valoare de 59,6 milioane de lei şi a fost semnat în 1 iulie 2009. Lucrările de execuţie au început o săptămână mai târziu.

  2. http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/santierul-de-pe-drumul-rachitele–ic-ponor-va-ajunge-la-600-de-muncitori–2123.html de Ziua de Cluj, 29 iunie 2010, 00:11 Şantierul de pe drumul Răchiţele – Ic Ponor va ajunge la 600 de muncitori Pe drumul Răchiţele – Ic Ponor (foto) se lucrează la foc continuu, cu peste 50 de utilaje şi peste150 de muncitori, a anunţat ieri directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), Mircea Avram. El a adăugat că în următoarea perioadă numărul muncitorilor va fi suplimentat şi poate ajunge până la 600. Aceştia vor lucra la refacerea celor 20 de kilometri de drum turistic, în aşa fel încât proiectul să fie finalizat la termen. “în ceea ce priveşte plăţile, urmează, zilele acestea, să decontăm lucrări de 2 milioane de lei consorţiului format din companiile MBS Group Turda, Alfa Rom SRL şi Nemzetkozi Betonut Kft. în acest interval, s-a mărit şi numărul de muncitori cu încă 120. Suntem în grafic cu o parte din lucrări, iar altele trebuie urgentate, în aşa fel încât să ne încadrăm în termenul de finalizare a contractului, februarie 2011”, a explicat directorul RAADPP, Mircea Avram. Proiectul de refacere a drumului Răchiţele – Ic Ponor a demarat în vara anului trecut şi vizează lărgirea carosabilului pe o lungime de 20 de kilometri, refacerea a 20 de poduri şi podeţe, executarea unor ziduri de sprijin, rigole pentru apele pluviale, dar şi lucrări de marcaje rutiere şi semnalizare corespunzătoare. Lucrările sunt finanţate preponderent din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de peste 59 de milioane de lei, din care valoarea nerambursabilă depăşeşte 48 de milioane de lei. Efectul imediat al modernizării drumurilor judeţene 108C şi 763 Răchiţele – Prislop – Ic Ponor îl va reprezenta îmbunătăţirea traficului rutier, în special în orele de vârf şi în weekend, prin evitarea blocajelor rutiere şi prin diminuarea timpului de acces la zonele de interes turistic

  3. November 13th, 2014 http://www.clujazi.ro/mircea-avram-gasca-de-politruci-de-la-regia-de-patrimoniu-a-clujului-s-a-spart-demonstram-ca-se-poate/ RAADPP continuă proiectul drumului turistic Ic-Ponor, care a fost blocat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost prezent ieri la Cluj-Napoca, unde a precizat că acele proiecte cu finanţare europeană care au avut probleme din cauza administraţiei, vor fi evaluate, iar în unele cazuri va fi redusă finanţarea nerambursabilă, în funcţie de rezultatele unor rapoarte. Cu toate acestea, în cazul drumului turistic Ic-Ponor, Mircea Avram rămâne ferm: proiectul continuă! “EU MI-AM PUS MANDATUL PE MASA, sunt o persoană hotărâtă. Până la începutul lunii următoare vom pune pe SEAP restul de lucrare ce se va licita pe drumul respectiv. Noi facem! Continuăm de la stadiul lucrărilor făcute de MBS, care au câştigat procesul cu Consiliul Judeţean, pentru că de 2 ani şi acolo nu s-a întâmplat nimic. Drumul va fi finalizat, că vor, că nu vor o seamă din Consiliul Judeţean. Au chemat firmele care lucrează, să spună că nu mai lucrează, ce să mai vorbim! Când nu s-a lucrat, a fost problemă că nu s-a lucrat, când se lucrează e problemă că se lucrează.

    • Haoleo, manca-ti-as!!! Mai fratili meu cu peni niegre! Care tz-ai lasat mandatu pe masa? Hai mo si ia-l! Ca ne homoara duhoarea!!!!!

  4. Nu incapeti de avram pentru ca nu cotizeaza la ziar ca alti banditi.
    Este un om credincios care a facut treaba la RAADPP si va face in continuare. Rusine pentru ca va tot legati de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.