Bulversare totală pentru patronii grădinițelor private și ai creșelor care ar fi trebuit să se deschidă astăzi. Aceștia refuză să reia activitatea, pentru că, spun ei, trebuie să ia măsuri fără un ghid clar pentru acestea, deoarece nu există un act oficial care să le spună ce trebuie să facă.

Ministrul Monica Anisie, a intrat în direct la Antena 3, unde a declarat că Ministerul Educației se ocupă doar de măsurile pentru grădinițe, cele pentru creșe și pentru afterschool-uluri urmând să fie stabilite de Ministerul Muncii.
De asemenea, ministrul a declarat că aceste norme se află pe ”traseul de aprobare și astăzi vor fi transmise către Monitorul Oficial”: 
Întrebată de ce aceste măsuri nu au fost stabilite din timp, astfel încât să nu apară astfel de situații, Monica Anisie, a susținut că decizia este a CNSU și că domnia sa nu își poate da cu părerea dacă s-a procedat corect, potrivit antena3.ro
”Nu pot eu comenta, ca ministrul al Educaței, acest lucru.  Doamnă, eu nu pot expune puncte de vedere. Vorbim despre o decizie pe care o implementăm în acest moment”, a declarat Monica Anisie. 
Ministrul a declarat că normele metodologice vor fi publicate în Monitorul Oficial în momentul în care vor fi definitivate. Însă, întrebată când vor fi definitivate, Monica Anisie a susținut că acest lucru nu depinde de domnia sa. 
”Acest răspuns nu trebuie să vi-l dau eu, trebuie să discut și cu ceilalți colegi din minister și din celelalte ministere”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here