Conform premierului Nicolae Ciucă, nu există încă suficiente date care să justifice îngrijorarea și isteria românilor cu privire la centrala nucleară de la Zaporojie. Mai mult, acesta îi reasigură pe români că autoritățile supraveghează permanent datele legate de mediu.

Premierul României a declarat miercuri că îngrijorarea privind situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie nu se justifică.

„În ultimele zile, pe fondul evenimentelor din Ucraina din zona centralei nucleare de la Zaporojie, au existat o serie întreagă de date şi informaţii referitoare la pericolul pe care îl poate reprezenta un eveniment la această centrală.

Până în acest moment vreau să asigur şi să dau, de asemenea, garanţii cetăţenilor că nu avem date care să justifice niciun fel de îngrijorare.

Monitorizăm permanent toate datele legate de mediu şi suntem în permanentă legătură cu autorităţile europene de specialitate precum şi cu partenerii noştri din Ucraina”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Acesta a mai spus că instituţiile statului au luat toate măsurile pentru a informa în timp util şi pentru protejarea populaţiei.

O nouă isterie s-a creat în România după ce, în urma unor bombardamente în zona centralei nucleare de la Zaporojie.

Asta și după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a îndemnat românii sub 40 de ani să se adreseze cât mai repede medicilor de familie pentru a intra în posesia prescripției medicale pentru eliberarea pastilelor de iodură de potasiu.

Citește și: Europarlamentarul clujean Rareș Bogdan a păpat de la UE peste 16.000 euro/lună

Sursa: cluj24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.