În calitate de ministru al Educației, Andrei Marga a inaugurat Centrul Cultural rus din Cluj, fiind finanțat prin intermediul unei fundații care se subordonează direct Ministerului rus de Externe și Ministerului rus al Educației. Fundația se numește Russkiy Mir.

Reprezentanții Universității „Babeș-Bolyai” susțin că, de la data invaziei ruse, Centrul Cultural rus „și-a întrerupt activitatea în folosul comunității locale”.

„În incinta Centrului se desfășoară doar cursurile de rusă pentru studenții UBB și practica profesională pentru studenții secției de limbă rusă de la Facultatea de litere a UBB. Fundația Russkiy Mir a înființat peste 100 de centre culturale în toată lumea, din care două centre și două cabinete și în România. Această activitate de colaborare a fost demarată și s-a desfășurat pe baza unui acord interguvernamental dintre România și Federația Rusă. În vederea acestei colaborări, UBB a dat curs unei solicitări a Ministerului Educației Naționale din România.

Andrei Marga a declarat,  la Târgul de Carte „Alba Transilvana” organizat în Alba Iulia, că „atât timp cât situația din Ucraina nu se rezolvă printr-o discuție între America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, scrie monitorulcj.ro.

Citește și: Andrei Marga, fostul rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, acuzat că este agent activ al Rusiei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here