Deputatul clujean de la USR, Oana Murariu, a participat la un eveniment organizat de Colegiul Medicilor din România în Cluj-Napoca, unde a vorbit despre modificarea legislației malpraxisului medical în vederea combaterii medicinei defensive.

Parlamentarul USR a venit cu mai multe propuneri pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Oana Murariu a adus, în fața medicilor, trei inițiative legislative în zona zona malpraxisului medical pe care le-a pregătit în calitate de deputat cu experiență în avocatură cu specialitatea dreptul sănătății.

„Desființăm comisiile inutile, care în 15 ani de-abia au avut cazuistică și mai mult au ridicat semne de întrebare sau au generat procese. Instituim obligativitatea ca polițele de malpraxis medical să conțină și o componentă de daune morale (aproape în toate procesele se solicită doar daune morale, iar actualele asigurări nu acoperă nimic).

Modificarea modului în care un caz de malpraxis medical ajunge în instanță prin obligativitatea chemării în judecată doar a spitalului (furnizorul de servicii medicale) și exclusiv dacă există o hotărâre definitivă prin care se constată că a existat cu adevărat o greșeală medicală, vor fi începute proceduri și împotriva medicului (personalului medical în general). 2 dintre cele 3 proiecte vor fi înregistrate la începutul noi sesiuni parlamentare, în luna februarie 2023”, a conchis Oana Murariu.

Citește și: Zâmbetul lui Virgil Popescu după tragedia de la Complexul Energetic Oltenia îl va costa scump

2 COMENTARII

  1. Tudor, draga. Pe langa ca esti prost, mai esti si prost. Apai fix de deputata asta te legi si faci misto. O femeie cu facultatea de drept, care la orice problema vine cu mai multe variante de propuneri legislative. Bine ca razi si faci misto de un deputat serios, si de restul, ceilalti 99%, de care chiar ar trebui sa faci misto, ca nu inteleg ce vorbesc in comisii si voteaza la comanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.