Octavian Dragomir Petru a fost condamant în februarie 2015, de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru corupție la 3 ani de închisoare și 6 ani de supraveghere. Acesta este acum consilierul noului secretar general al Guvernului, Horațiu Gorun.

Cercetat de DNA în lotul Monica Iacob Ritzi pentru cheltuirea ilegală a 660.000 de euro pentru manifestarea din stațiunea 2 Mai, a primit în februarie 2015 sentința. El era director al Direcției Buget Contabilitate din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.

Până în luna martie a fost salariat al Consiliului Național de Combatere a Discriminării, unde a câștigat – în anul 2020 – doar 12.485 de lei, conform declarației sale de avere și 59.103 lei de la Asociația Euro <26, reprezentantul în România al European Youth Association, partenerul Consiliului Europei în Acordul Parţial pentru mobilitate din 38 de țări, abonată la bugetele europene pentru formare profesională.

Iată și sentința dată în 2015 de I.C.C.J: „Condamnă pe inculpatul DRAGOMIR OCTAVIAN PETRU, director al Direcției Buget Contabilitate din cadrul M.T.S., la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 6 ani, ce constituie termen de încercare și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și fals intelectual în legătură cu fapte de corupție în formă continuată.”

Citește și: Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție. Sentința nu e definitivă

Sursă: flux24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here