La reuniunea grupului PPE de la Strasbourg, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a transmis un mesaj de mulțumire europarlamentarului român pentru eforturile pe care România le face pentru transportul de cereale din Ucraina.

În intervenția sa, Daniel Buda și-a exprimat aprecierea pentru eforturile făcute de către Comisia Europeană în gestionarea dosarului ucrainean, precizând că sprijinirea Ucrainei trebuie să continue.

În același timp, am atras atenția asupra situației generate de rămânerea cerealelor din Ucraina în țările de la graniță: România, Polonia, Bulgaria sau Republica Moldova! I-am transmis doamnei președinte că vin din România – la 650 de km de granița cu Ucraina și facem eforturi uriașe să-i sprijinim pe ucraineni! Avem în același timp 3 milioane de tone de cereale ajunse din Ucraina în România care generează pierderi imense pentru fermieri. Pierderi estimate la peste 3 miliarde de euro!

Răspunsul a fost unul clar: România nu trebuie să sufere pentru ajutorul oferit Ucrainei! Vă redau declarația doamnei președinte:
🔊 “Daniel, în primul rând, mii de mulțumiri pentru eforturile pe care le-a făcut și le face România pentru transportul de cereale! Sunteți extraordinari! Ați făcut o treabă foarte bună! Peste 60% din tranzitul de cereale merge prin România! Încă o dată, mii de mulțumiri!
Și da, aveți dreptul să obțineți compensații financiare deoarece voi nu trebuie să suferiți pentru ajutorul oferit Ucrainei și lumii întregi! Mai mult decât atât, rezerva de criza va fi activată!”, a scris Daniel Buda pe o rețea de socializare.

Citește și: Șoferul unui autobuz cu elevi a călcat o femeie pe trecerea de pietoni în centrul orașului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.