Presedintele Academiei Romane, Ioan Aurel Pop, participa la simpozionul anual de istorie si cultura bancara "Cristian Popisteanu", marti 24 aprilie 2018, la sediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) din Bucuresti. MARIAN ILIE /MEDIAFAX FOTO

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a precizat că noile legi ale educației nu schimbă cu nimic problemele acute ale sistemului de învățământ.

În deschiderea unei sesiuni ştiinţifice dedicate Zilei Limbii Române, desfăşurată în Clubul Academicienilor, Aurel Pop a mai susținut că aceste noi legi se află „într-o fundătură.”

Din păcate, problemele acute nu s-au schimbat, chiar dacă ni se promit nişte legi noi ale educaţiei şi cercetării, aţi văzut în ce fundătură se află ele în acest moment, propunerile. Şi deci nu s-a rezolvat. Ele, aceste propuneri, nu aduc, după părerea mea, vreo perspectivă clară de îmbunătăţire„, a spus Pop, notează Stiripesurse.ro.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că proiectele de lege ale învățământului vor intra în curând în circuitul de avizare. Ministrul a explicat că la începutul lunii septembrie vor intra în Guvern pentru adoptare, proiectele urmând să fie ulterior avansate Parlamentului.

Citește și: EXCLUSIV. Chirie de lux pentru DIICOT Cluj. Câți bani se plătesc lunar pentru noul sediu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here