sursă: evz.ro

„Războiul din Ucraina este plătit foarte scump nu numai de ruși ci de întreaga Europă. Cu sume mult mai mare decât cele oferite pentru ajutorul țării invadate, remarcă jurnalistul Rafael Barbosa de la cotidianul «Jornal de Noticias».”.

Costurile uriașe ale războiului nu sunt suportate doar de Vladimir Putin, ci de întreaga Europă democrată, de la izbucnirea oficială a conflictului armat până în ziua de astăzi continetul confruntându-se cu un paradox: „Europa care s-a solidarizat cu poporul ucrainean este aceeași care plătește pentru războiul lui Putin.”.

Uniunea Europeană ar datora Rusiei anul acesta aproximativ 100 de miliarde de euro, ceea ce ar însemna „De o sută de ori mai mult decât sprijinul militar promis de Uniunea Europeană Ucrainei.”, luând drept reper cantitățile și prețurile de anul trecut în privința importurilor de energie.

„Distrugerea mașinii de război a lui Putin va fi posibilă doar atunci când Europa va opri robineţii pentru gazul și pentru petrolul rusesc (și va exercita presiuni asupra altor parteneri pentru a face același lucru). Cert este că vor fi costuri. Și că nu cei de rând (cei mai săraci) le vor plăti. ”

Sursă: evz.ro

Citește și: Înfiorător: O fetiță de 9 ani a fost violată de 11 soldați ruși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here