Astăzi, la Cluj-Napoca, se desfășoară finala celei de-a 4-a ediții a hackathonului studențesc „România fără Dosar”, unde 40 de studenți din 13 facultăți de la 8 universități din întreaga țară s-au calificat în etapa finală a competiției.

Ei își vor prezenta ideile de funcționar public virtual inteligent pornind de la soluția „Ion” dezvoltată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și echipa Humans.Ai.

Competiția România fără dosar este inițiată de Camera Deputaților și Universitatea din București cu scopul de a da tinerilor ocazia să se implice în debirocratizarea administrației publice, iar anul acesta, datorită implicării lui Sabin Sărmaș, a ajuns la Cluj-Napoca. Studenții au lucrat în echipe mixte (IT & comunicare), pentru a dezvolta soluțiile tehnice de funcționar public virtual inteligent, coordonați de 5 deputați: Viorel Băltărețu, Iulius Firczak, Radu Panait, Ana Predescu, Sabin Sărmaș.

În discursul său, Sabin Sărmaș a precizat că tinerii reprezintă viitorul acestei țări, iar prin ideile lor inovatoare pot aduce un aport semnificativ societății românești. Mai mult, deputatul liberal i-a încurajat să-și exploreze creativitatea și să-și pună ideile în practică, să fie activi în contribuția lor la dezvoltarea comunității.

De altfel, parlamentarul clujean a subliniat importanța implicării tinerilor în problemele sociale, evidențiind astfel rolul esențial pe care aceștia îl au în modelarea viitorului țării.

Din juriul competiției fac parte Sandu Băbășan, tech antreprenor și angel investor, Mihaela Mecheru, Head of Public Affairs humans.ai, Adrian Groza, profesor universitar Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Ioan Istrate, expert AI, Ioana Mititelu, lector universitar Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Eduard Mititelu, secretar de stat Ministerul Cercetării, Simona Motogna, profesor universitar de la UBB, Florin Nechita, conferențiar universitar Transilvania Brașov, Bogdan Oprea, lector universitar de la Universitatea din București și Nicolae Urs, conferențiar universitar UBB.



Hackathonul este organizat de Anamaria Nicola (Universitatea din București) și George Tuță (chestor al Camerei Deputaților) și a fost premiat de Institutul Aspen România în 2022 cu Aspen Social Action Prize, un premiu oferit proiectelor care au un impact social semnificativ.

Citește și: Primarul Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.