Nu mai este nicio noutate că societatea Cluj Arena nu are cum sa producă banii necesari pentru a se achita datoria de peste 12 milioane de lei pentru a-şi plăti impozitul restant, după ce din vara anului trecut, conturile societăţii ce administrează stadionul au fost blocate. Datoriile s-au creat din pricina faptului că, acum cinci ani, după deschidere, impozitele nu au fost niciodată plătite către Primăria Cluj-Napoca.

 

Situația Cluj Arena rămâne deocamdată un mare semn de întrebare. Gazeta de Cluj l-a contactat pe Radu Rațiu, cu scopul de a afla în ce stadiu se află datoriile celui de-al doilea stadion din țară

„Deocamdată este în analiză, se consultă mai multe variante ce am putea să le punem în practică”, a afirmat acesta.

De asemenea, reporterul Gazeta l-a întrebat pe Rațiu de impozit. Acesta a spus că s-a emis factura impozitului și este undeva la un milion și jumătate.

 

„Suntem cu plățile la zi”

Societatea ar fi fost scutită de 73% din valoarea dobânzilor şi a penalităţilor din totalul acestora, dacă judeţul ar fi plătit datoria principală, de circa 8,8 milioane de lei, doar că Consiliul Județean nu a aprobat aceast împrumut. În adresa respectivă se preciza faptul că Consiliul Județean Cluj nu are voie să acorde ajutorul financiar de peste 8 milioane de lei către Cluj Arena, pentru plata impozitul restant, fiind și cel care ține blocate conturile financiare ale stadionului.

„O astfel de HG s-a luat în 2015, însă societatea nu a reușit să achite sumele de plată încât să poată beneficia de această scutire”, a spus Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Legat de plata salariaților stadionului și plata facturilor, Rațiu susține că reprezentanții Cluj Arena sunt cu plățile la zi.

„Reușim să ne descurcăm în ceea ce privește problemele administrative, și aici este inclus și plata salariaților, dar și facturile pentru utilități, suntem cu toate plățile la zi. Legea spune că este permis ca salariile să fie plătite din numerar. În două săptămâni vom știi mai bine ce soluții se vor găsi pentru Cluj Arena SA”, a completat acesta.

Având în vedere că anul trecut au fost blocate conturile Cluj Arena imediat după încheierea primei ediții a festivalului Untold, a revenit în discuție și problema plății chiriei. De asemenea, acesta a mai spus în trecut că plata chiriei pentru ediția festivalului de anul trecut s-a făcut cu mare întârziere, iar contravaloarea utilităţilor, în valoare de aproape 50.000 de lei, nu a fost achitată nici la începutul acestui an.

„Achitarea chiriei pentru festivalul Untold s-a efectuat deja prin bancă. Probabil că o să intre în oprirea pusă de către taxe și impozite de la Primăria Cluj-Napoca”, a încheiat directorul Cluj Arena.

 

Clujenii nu vor ca stadionul să se închidă

Câțiva cetățeni ai Clujului au declarat în urmă cu câteva luni pentru Digi24 ce mult înseamnă stadionul pentru Cluj, în special pentru faptul că este unul dintre brandurile reprezentative.

„Ar putea să încerce să își plătească datoriile, chiar dacă asta ar însemna ca meciurile să fie mai scumpe sau ca biletele la orice eveniment care se ține aici să fie mai scumpe.”

„Ar fi mare păcat pentru că Clujul susține foarte mult echipa de fotbal care joacă pe acest stadion și ar fi o mare pierdere pentru oraș și pentru comunitate.”

Urmează ca, așa cum susține Radu Rațiu, peste două săptămâni să contactăm din nou conducerea și să aflăm dacă s-a hotărât vreo soluție pentru datoria uriașă a stadionului.

Stadionul Cluj Arena, inaugurat în octombrie 2011, a fost construit cu bani de la Consiliul Judeţean Cluj şi de la Guvern, în perioada în care şef al Executivului era Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.