Györke Zoltán, subprefectul Clujului a fost demis vineri fără nicio explicație. Chiar dacă la ultima evaluare el a luat un calificativ FB, la sfârșitul săptămânii el a fost anunțat că va fi mutat din funcția de subprefect în cea de inspector guvernamental.

Potrivit informațiilor, Györke Zoltán a fost anunțat de o cunoștință că a fost demis din funcție și mutat în corpul inspectorilor guvernamentali.

”21.  HOTĂRÂRE privind aplicarea mobilității pentru domnul Györke Zoltán din funcția publică de subprefect al județului Cluj în funcția publică de inspector guvernamental”, arată hotărârea respectivă.

El a mai fost demis în timpul Guvernului Ponta, dar și-a recâștigat postul în instanță. Gyorke Zoltan, fost subprefect de Cluj din partea PNL în perioada 2008-2009, a fost dat afară din funcţia de inspector guvernamental al Secretariatului General al Guvernului pe 31 iulie 2013, după ce acesta solicitase Guvernului condus de Victor Ponta să fie repus în funcţia de subprefect, care era vacantă. Guvernul, folosindu-se de ordonanţa de urgenţă 77/2013, pentru reducerea numărului de posturi din administraţia locală, l-a dat însă afară din funcţia de inspector guvernamental pe Gyorke Zoltan. De altfel, OUG 77/2013 a fost ulterior, în 2014, declarată neconstituţională.

Drept urmare, pe 22 octombrie 2013, Gyorke Zoltan l-a dat în judecată pe prim-ministrul Victor Ponta, Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului, MAI, Ministerul Dezvoltării Regionale, precum şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), solicitând să fie repus în funcţie, iar fostul angajator, Guvernul României prin SGG, să aplice principiul mobilităţii funcţionarilor publici în interesul acestora, adică să-l numească subprefect de Cluj, aşa cum Gyorke ceruse.

Procesul a fost câştigat definitiv de Gyorke Zoltan în 4 martie 2015, când Curtea de Apel Cluj a respins recursurile lui Victor Ponta şi celorlalte instituţii de stat, şi i-a obligat să îl numească pe Gyorke subprefect de Cluj şi să îi plătească salariile indexate şi majorate cu rata inflaţiei, de la data eliberării din funcţie până în prezent, adică pe aproape 2 ani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here