Deputatul PNL Raluca Turcan a anunțat, miercuri, că proiectul PNL pentru stoparea supraimpozitării part-time a fost adoptat de Comisia de buget a Senatului, în ciuda faptului că PSD s-a abținut.

„Propunerea inițiată de mine va intra la vot, în Senat, săptămâna viitoare. Supraimpozitarea contractelor part-time a fost decisă, în iulie, prin Ordonanța 16. Prin aceasta, tuturor contractelor de două sau patru ore li s-au aplicat contribuții ca pentru un contract full-time, de opt ore”, mai precizează Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.

Deputatul PNL menționează că a atras atenția atunci că măsura va crește munca la negru, iar singurul beneficiu va fi că statul va încasa mai mulți bani la bugetul de asigurări sociale.

„Vedem acum în raportul întocmit de Ministerul Finanțelor că doar 59% din persoanele care lucrau în sistem part-time au rămas în continuare pe acest tip de contract. 23,38% au optat numai pentru contracte full-time, iar 15,66% nu mai figurează cu contracte de muncă. Cel mai probabil s-au îndreptat către munca la negru”, adaugă Turcan. Ea își exprimă speranța că proiectul va trece și de votul Camerei Deputaților.

Citește și: Din scandal în scandal. Milionarul clujean Bela Urași a ajuns din nou în fața instanței

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.