Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunţă că a depus un proiect de lege privind registrul lucrătorilor Securităţii şi legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnităţi sau funcţii publice cu aceştia: „Haideţi să vedem cine sunt fiii şi fiicele securităţii din politică”, potrivit Mediafax.

„Este o parte din moţiune care mi-a plăcut şi cu care sunt de acord. Aveţi un îndemn care mi-a plăcut – fără securişti în funcţii publice. Mie chiar îmi place sloganul acesta şi vreau să nu rămână o vorbă goală. Haideţi să eliminăm securiştii şi copiii securiştilor din politica din România. Nu am obiceiul să vin cu mâna goală şi am depus astăzi un proiect de lege ca să nu vă rămână iniţiativa vidă de sens. Proiectul se numeşte legea privind registrul lucrătorilor Securităţii şi legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnităţi sau funcţii publice cu aceştia”, spune Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei precizează că legea prevede înfiinţarea unui registru public al tuturor securiştilor de la Revoluţie, dar şi obligă CNSAS să arate şi legăturile de rudenie până la gradul trei cu aceştia. „Haideţi să vedem cine sunt fiii şi fiicele securităţii din politică”, adaugă Năsui, care precizează că a studiat şi nu sunt probleme de constituţionalitate. Reacţia social-democraţilor a venit din partea senatorului Daniel Zamfir: „Haideţi să scoatem din viaţa politică fiii şi nepoţii securiştilor. Vlăduţ Voiculescu, fiu, nepot de securist. Afară din viaţa politică”.

„Ar trebui subliniat că singurii care profită de pe urma prezenţei lui Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său. Şi, cu siguranţă firmele controlate de familia Năsui! Dacă Parlamentul ar vota mâine o iniţiativă , ministrul Năsui şi alţi colegi ai săi din partid ar fi printre primi care ar trebui demişi din Guvernul României. Cu actualul ministru al Economiei, aflat într-o strânsă legătură cu foşti lucrători ai Securităţii comuniste, firmele familiei Năsui prosperă din plin de pe urma contractelor puse pe tavă, cu încredinţare directă, de diverse instituţii ale statului. Influenţa fiului Năsui, ajuns ministru, asigură perpetuarea afacerilor tulburi începute în anii 90, de tatăl şi unchiul ministrului – afaceri anchetate penal la vremea respectivă în celebrul Dosar Motorola, închis după o lungă muşamalizare care a ţinut până la… prescrierea faptelor penale”, se menţionează în moţiunea simplă iniţiată de PSD.

Citește și: Unul dintre ambasadorii propuși de Iohannis a recunoscut că a turnat profesori la Securitate

3 COMENTARII

  1. HAIDETI SA VEDEM SI CARE SUNT MILITIENII COMUNISTI SI COPII ACESTORA DIN FUNCTIILE PUBLICE, PROCURORII COMUNISTI SI RUDELE ACESTORA DIN FUNCTIILE PUBLICE, SECRETARII DE PARTID SI UTC IMPREUNA CU COPII ACESTORA DIN FUNCTIILE PUBLICE si lista poate continua??? ca toti erau in GASCA NU??????

  2. SEcuritatea nu a fost rea! Au fost oameni care si au iubit țara! A fost ca orice pădure cu uscături! Au ajuns, azi unii sa creadada ca dacă tatii au terororizat o pe Doinea Cornea sunt șmecheri! Exclus! Avem si noi prostii noștrii! Sănătate si noroc pentru noi oamenii, diminua e ob…

  3. Stati linistiti , meciul e pierdut.Cine are ba nul comanda si muzica. E cancer cu metastaze.Cind trebuia sa fiti barbati v-ati pus batic .Popor ce se numeste populatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here