În urma licitației organizate de Primăria Deva în aprilie 2016 au depus oferte firmele Coral Impex, Romprest SA DD Chim și Sc Deraton. Însă, cei de la Deraton nu au plătit garanția de participare, așa că au fost scos din licitație.

Pentru contractul de patru, cei de la Coral au licitat cu 1,9 milioane de lei, fără TVA. Firma Romprest a avut o ofertă de 4,5 milioane de lei. Compania locală DD Chim SRL a licitat cu 2,5 milioane de lei. Administrația din Deva a considerat că licitația nu se poate atribui niciunei societăți. Chiar dacă cei de la Coral ar fi trebuit să câștige contractul, primăria a considerat că oferta este neobișnuit de scăzută.

Primăria Deva

Reprezentanții municipalității au găsit mai multe motive pentru care să respingă oferta celor de la Coral, care au fost deconstruite de inspectorii Curții de conturi.

Au respins o firmă ca să-i facă loc alteia

Practic, în urma investigațiilor făcute de cei de la Curtea de Conturi s-a decis că Primăria Deva ar fi trebuit să semneze contractul cu firma Coral. ”Pentru a putea fi respinsă o ofertă cu un preț considerat neobișnuit de scăzut, în contextul legal aplicabil, autoritatea contractantă trebuia să facă dovada faptului că ofertantul nu poate asigura îndeplinirea contractului la parametrii cantitativi și calitativi solicitați prin caietul de sarcini. Autoritatea contractantă Municipiul Deva nu a făcut o astfel de analiză, respectiv nu demonstrează că ofertantul nu poate asigura îndeplinirea contractului”, arată Curtea de conturi.

În aceste condiții, Primăria Deva decide, totuși, că serviciul de dezinsecție/deratizare trebuie acordat firmei DD Chim SRL și organizează procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, estimând valoarea contractului pentru o perioadă de 1 an la suma de 1,7 milioane de lei, fără TVA, estimare care are la bază contractul încheiat anterior cu DD Chim. Astfel, autoritatea locală trimite două invitații de participare către DD Chim SRL, titularul de contract de până atunci, și SC Deraton, firma care nu plătise garanția de participare la licitație.

Licitație cu dedicație

Bineînțeles, contractul este atribuit celor de la DD Chim SRL, de altfel singura societate cu care a existat o negociere, care primește contractul pentru suma de 1,5 milioane de lei. Contractul a fost încheiat cu această sumă în condițiile în care, cu trei luni înainte, aceeași firmă făcuse o ofertă de aproximativ 600.000 de lei, adică de 2,43 ori mai mică.

Mai mult, chiar dacă licitația fusese contestată, iar instanțele au dispus reevaluarea ofertei celor de la Coral, în 2016 Primăria Deva a semnat contractul cu DD Chim.

În 207, administrația locală mai organizează o negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare la care sunt invitate firmele Deratex chim, Deraton și DD Chim. La fel ca în anul anterior, singura ofertă este a companiei DD Chim SRL cu care Primăia Deva mai încheiat un contract de 1,5 milioane de lei.

Anul trecut, Primăria Deva este obligată să reia licitația din 2016 și este desemnat câștigător firma Coral cu care încheie un contract pe suma de 1,9 milioane lei, fără TVA.

Astfel, prin aceastăî schemă s-a creat un prejudiciu la bugetul local în valoare de 2,4 milioane de lei.

”Pentru recuperarea acestui prejudiciu și intrarea în legalitate a fost emisă decizia 18/06.09.2018”, arată curtea de Conturi. Primăria Deva a contestat această decizie, dar a fost respinsă.

Citeste si

Primăria Cluj Napoca și-a bătut joc de o licitație de peste 70 milioane de lei. Caietul de sarcini pentru dezinsecția și deratizarea din Cluj Napoca trebuie refăcut

3 COMENTARII

  1. Firma SC DD CHIM SRL din DEVA este interfata unor excroci precum SUCATA FLORIN (SC ALLCHIM CO )omul lui HREBENCIUC care dupa ce a supt din BUCURESTI zeci de ani, s-a repozitionat, pupand pulpana “trezorierului” BLAGA, alt produs canceros al MAFIEI din SERVICII care a infestat politicul si administratiile din Romania. SI E asa o magarie nerusinata felul cum le ridica mingi la fileu o intreaga retea de combinagii gen SILVIAN IONESCU, care sacrifica functionarii din primarii, fortandu-i prin sforarii sa masluiasca licitatiile si sa le umple lor gentile cu bani negrii pentru gulere albe!!!….

  2. Tupeist asaltul vaporeanului SUCATA la licitatia DDD de la CLUJ. Fost sef al lui PANDELE ,MAZARE,NICUSOR CONSTANTINESCU, combinat in “ inginerii “ cu astfel de vedete “ persecutate politic” , personajul este polivalent si legat de cele mai cotroversate afaceri. Dupa contrabanda cu tigari BASTOS facuta in anii ’90 cu firma CINTA SRL si niste ofiteri de securitate, au urmat tepele cu privatizari frauduloase in bazinul minier din GORJ si “pasarea raspunderii “ pe niste firme fantoma inregistrate pe arabi , ALCHIMISTUL s-a specializat in administratii locale!Si-a facut o echipa de firme marioneta de apartament ca SC DD CHIM SRL din Deva (firma ar fi in realitate a unui deputat ILIE TOMA ) si SC APOLIMANTIKI SRL(un grec cu trei angajati ) si defileaza pe sub masa, la “ parandarat “, cautand sa prinda culoar si vant din pupa !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here