Tribunalul Cluj a respins contestația lui Ovidiu Roja, turdeanul care ar fi agresat un polițist, aflat în afara serviciului, care imobiliza o femeie.

”În temeiul art. 4251 alin. (7) pct. 2 lit. a) rap. la art. 204 C.pr.pen. admite contestatia Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca impotriva incheierii penale nr. 68/03.07.2019 pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca, pe care o desfiinteaza in parte cu privire la cazul de arestare, in sensul ca pe langa cel prevazut de art. 223 alin. (1) lit. d) teza I C.proc.pen, se va reține și cel prevazut de art. 223 alin. (2) C.proc.pen. in raport de infracțiunea de ultraj pentru care inculpatul este cercetat penal. Menține celelalte dispoziții ale incheierii contestate. In temeiul art. 4251 alin. (7) pct. 1 lit. b) rap. la art. 204 C.pr.pen. respinge contestatia inculpatului Roja Ovidiu. In temeiul art. 275 alin. (2) C.pr.pen. obliga inculpatul la plata sumei de 200 lei catre stat cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitiva. Pronuntata in sedinta camerei de consiliu, astazi 10.07.2019”, arată soluția pe scurt a instanței.

Ovidiu Roja a fost implicat într-o altercație cu un bărbat care imobiliza o femeie și i-a sărit acesteia în ajutor. Ulterior, s-a dovedit că agresorul era de fapt un polițist chemat de soția lui să aplaneze o ceartă cu o altă femeie. Roja i-a sărit persoanei imobilizate în ajutor și de aici a izbucnit conflictul între cei doi.

Unul dintre martorii de la fața locului spune că Roja a acționat ca orice persoană cu simț civic.

”Eram și eu de față și am văzut cum s-a întâmplat totul. Era un bărbat în bermude, îmbrăcat în civil, despre care ulterior am aflat că este polițist. Era peste o femeie care țipa și Roja i-a sărit în ajutor spunându-i s-o lase în pace. Dacă era mai aproape și eu aș fi făcut același lucru! Oricum am intervenit și eu și i-am spus s-o lase în pace! Asta înseamnă că și eu și celelalte persoane ar trebui să fim arestați. Am aflat că femeia care era la pământ s-a speriat de câinele cu care se plimba soția polițistului. I-a spus să meargă mai încolo cu câinele și de acolo a început cearta. Femeia cu câinele este soția polițistului și i-a telefonat acestuia să îi vină în ajutor. Soțul a venit în fugă și a imobilizat-o pe cealaltă femeie. atunci a intervenit Roja și celelalte persoane care erau de față”, spune unul dintre martorii aflați la incident.

Potrivit mamei lui Ovidiu Roja, la scurt timp au venit mascații acasă la ea pentru a-l aresta pe Roja.

”Nici nu vă închipuiți prin ce coșmar am trecut. Au venit la ușa polițiștii mascați să-l ia pe Ovidiu. M-am speriat extraordinar de tare. Abia mi-am revenit după șoc”, povestește femeia.

Roja a sesizat/este sesizat de faptul că un bărbat solid, în bermude și tricou, agresează o femeie care părea una fragilă, ca și constituție fizică (polițistul Cătălin Georgescu menționează în declarația sa că Ovidiu Roja l-ar fi întrebat de ce vrea s-o violeze). Intervenția lui este pentru salvarea acelei femei. Singura agresiune care s-a produs efectiv, care i se poate reține, ar fi o lovitură cu piciorul. Polițistul Cătălin Georgescu a obținut doar 1 zi de îngrijiri medicale de la IML Cluj, dovadă că n-a fost vorba de o agresiune majoră. Însă, el a invocat că era un polițist în exercițiul funcțiunii, motiv pentru care Ovidiu Roja se face vinovat de ultraj.

Potrivit IPJ Cluj, ”la data de 30 iunie a.c., în jurul orei 19.10, pe strada Stadionului, din Turda, o femeie a fost agresată fizic de o altă femeie, în timp ce se afla la plimbare cu câinii săi. Polițistul, aflându-se în zonă, a intervenit, iar întrucât aceasta a devenit agresivă și la adresa polițistului, a procedat la imobilizarea persoanei respective. Ulterior, un bărbat de 51 de ani din Turda (Ovidiu Roja – n.red), care ieșise dintr-un local din zonă, a început să amenințe polițistul cu acte de violență, iar la un moment dat l-a lovit cu piciorul la nivelul abdomenului, cu toate că, anterior, i se adusese la cunoștință de persoana vătămată este organ de poliție, acesta ignorand acest lucru”, arată reprezentanții IPJ Cluj.

Citeste si

Acuzaţia lui Ovidiu Roja de tentativă de omor demontată de martori şi propria soţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here