Deputatul AUR Dan Tanasă și deputatul PSD Adrian Solomon au avut un schimb de replici jignitoare și au fost la un pas de a se lua la bătaie, miercuri, 3 mai, în timpul dezbaterilor pe taxa de solidaritate, potrivit Hotnews.

În timpul ședinței de plen de la Camera Deputaților, Dan Tanasă i-a reproșat lui Adrian Solomon că a sărit peste procedura parlamentară și a adoptat la comisia de muncă pe repede-înainte raportul pentru taxa de solidaritate. În dialogul cu Solomon, Tanasă i-a spus „ne luați de proști”.

În replică, Solomon i-a spus că nu a participat la discuții și că „așa te-a făcut maică-ta”. În imaginile surprinse la fața locului, se vede cum Tanasă a mers către Solomon și a încercat să-l îmbrâncească.

„Am ajuns să ne înjurăm de mame în plen?! Domnule președinte, colegul dv. mă jignește de mamă”, a strigat Tanasă în sală. În replică, Solomon i-a spus că astfel de jigniri „ar trebui tratate medical”.

Ceilalți deputați au intervenit pentru a aplana conflictul. La rândul său, președinte de ședință, Daniel Suciu, a cerut să se facă liniște.

„Rog chestorii Camerei Deputaților să-l îndeparteze pe domnul Tanasă. Domnule deputat, sunteți chemat la ordine, vă rog să veniți până la mine. Ceea ce spun eu este regulamentar”, a spus Daniel Suciu.

Deputatul AUR Dan Tanasă nu este la prima ieșire de acest gen. În noiembrie 2022 a fost la un pas să se ia la bătaie, în plenul Camerei Deputaților, cu un secretar de stat al Guvernului.

Scandalul a pornit de la dezbaterea unui proiect de lege care prevedea deschiderea unor centre comunitare pentru românii din diaspora, potrivit sursei citate.

Citește și: Arpad Paszkany a scos la vânzare conacul din Chidea cu 1.6 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here