Sursa foto: Facebook/ Sabin Sărmaș

La Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția (16-20 Ianuarie) a participat și deputatul clujean Sabin Sărmaș, președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, cel care a condus pentru un an și Autoritatea pentru Digitalizarea României.

De la Davos, Sărmaș remarcă amplitudinea întregului eveniment, subliniind că România are obligația să țină pasul cu marea revoluție a tehnologiei și comunicațiilor de la nivel global. Indiferent de temele dezbătute la acest forum mondial, că s-au făcut strategii de securitate, că s-au discutat politici de sustenabilitate, despre combaterea sărăciei și a schimbărilor climatice, totul se raportează la tehnologie.

„Această conferință este despre tehnologie. Tehnologie, tehnologie, tehnologie, despre asta vorbesc toți marii lideri ai lumii, indiferent că vin din companii sau că sunt șefi de state ori premieri. Se discută despre blockchain, despre inteligența artificială, despre orașe inteligente și sustenabile, despre quantum computing… Indiferent de tema aflată în discuție, toate obiectivele Națiunilor Unite, de exemplu combaterea sărăciei, a schimbărilor climatice, au de-a face cu tehnologia și absolut toată lumea vorbește despre cum prin tehnologie putem face o lume mai bună, adică despre cum tehnologia nu va însemna altceva decât fundamentul viitoarei economii, practic economia viitorului. Asta trebuie să facă și România. Cred că nu avem nicio șansă în afara tranziției către o economie digitală bazată pe aceste date. Consider că România are potențialul să facă acest lucru”, a transmis Sabin Sărmaș, de la Davos.

Citește și: Omul de afaceri clujean Dorin Bob a vândut o clădire cu 10 milioane euro

1 COMENTARIU

  1. Nimic de supraveghere, Sabine? (digitalizare=supraveghere)
    P.S. Dacă tot omul de rînd ar avea acces la orice cameră video din spațiul public poate n-ar fi chiar atît de rău. Ar fi chiar bine dacă în orice loc unde lucrează vreun funcționar public să fie cameră de vido și microfon la care orice om de rînd să aibe acces. Că doar lucrați pt noi, n-aveți nimic de ascuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.