Cu scopul de a atrage mai ușor fonduri europene, în 2018 patru primari au decis să formeze Alianța Vestului: Cluj Napoca, Oradea, Timișoara, Arad. Cu toate acestea, în cei patru ani nu au nicio realizare!

Alianța s-a înființat la Timișoara în decembrie 2018 de primarii Nicolae Robu – Timișoara, Emil Boc – Cluj-Napoca, Ilie Bolojan – Oradea și Gheorghe Falcă – Arad.

Asociația Metro Urban Cluj atrage atenția că din 2018 până în 2022, această asociere nu a produs niciun rezultat semnificativ:

  • ZERO proiecte MAJORE cu FINANȚARE EUROPEANĂ atrase de această asociere;
  • ZERO mari investitori aduși de Alianța Vestului;
  • ZERO discuții și măsuri concretete legate de DESCENTRALIZARE;

„Deși scopul alianței era unul clar, realizarea unor proiecte folosind fonduri europene, nici măcar atragerea unor fonduri guvernamentale pentru finalizarea unor proiecte importante, regionale, nu a fost pusă în practică. Autostrada Transilvaniei, Spitalul Regional de Urgență Cluj, dezvoltarea unui tren de mare viteză între cele patru oraşe, dezvoltarea aeroporturilor (excepția fiind Oradea unde investițiile sunt vizibile) sunt finalizate și noi contribuabilii nu știm?

Până la urmă a fost un exercițiu de PR politic sau doar o incapacitate administrativă de a accesa fonduri europene și de a aduce mari investitori în vest? Pentru Cluj-Napoca și zona metropolitană această alianță NU a însemnat nimic”, a declarat Mihai Curteanu.

Alianța Apusenilor are rezultate

Dacă Alianța Vestului a fost doar un exercițiu politic, „Alianța Apusenilor” și colaborarea județelor Bihor-Arad la drumul expres, a produs deja rezultate.

„Observăm totuși, că fără prea multă lăudăroșenie și PR politic, unele colaborări județene au fost fructoase și aici mă refer la drumul expres Oradea-Arad, care a fost preluat de la CNAIR de asocierea consiliilor județene și primăriilor reședință de județ din Bihor și Arad, pentru a-l derula în parteneriat cu CNAIR, dar și la Alianța Apusenilor – preşedinţii Consiliilor Judeţene Alba, Bihor şi Cluj au convenit încheierea unui acord de parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii şi a turismului din Munţii Apuseni – care a produs deja reabilitarea mai multor drumuri județene care au interconectat localități vecine din Bihor, Cluj și Alba, în Munții Apuseni.

Cu siguranță că Alianța Vestului a fost doar o poveste politică, electorală”, a declarat Horia Nasra.

Citește și: Primăria Cluj Napoca se dă de ceasul morții să NU recupereze jumătate de milion de euro, bani tocați pe Untold

Sursa: cluj24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here