Judecătorul arădean, Caius Lăzărescu, în vârstă de 49 de ani a fost găsit mort în locuința sa. Cauza probabilă a decesului o constituie un infarct miocardic sau un atac vascular cerebral (AVC). Tragica descoperire a fost făcută de către un apropiat al magistratului.

Potrivit specialarad.ro, judecătorul Lăzărescu nu le-a răspuns, duminică, nici prietenilor, nici rudelor care l-au sunat. Unul dintre cunoscuți s-a dus la locuința acestuia, unde l-a găsit fără suflare și a anunțat autoritățile.

Caius Lăzărescu a absolvit liceul „Elena Ghiba Birta” din Arad, iar după ce a obținut licența în Drept la Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad, a fost numit, în 1997, la Judecătoria Chișineu Criș. Între 1999 și 2011 a activat la Judecătoria Arad, după care, până în 2018, și-a desfășurat activitatea la Tribunalul Arad.

În ultimii patru ani a fost judecător la Tribunalul Caraș Severin, îndeplinind și un mandat de trei ani ca membru în colegiul de conducere al instanței.

Dezvăluiri despre problemele judecătorului

Judecătorul Caius Lăzărescu a fost subiectul unor dezvăluiri făcute de Antena 3 și citate de Evenimentul Zilei, în 2016, potrivit cărora ar fi fost internat de mai multe ori la psihiatrie, din cauza unor episoade maniacale sau pentru abuz de alcool. În plus, la adresa judecătorului au fost înregistrate mai multe plângeri făcute chiar de către colegii săi, care acuzau comportamentul violent.

De precizat că o acțiune disciplinară declanșată de Inspecția Judiciară împotriva judecătorului Caius Lăzărescu a fost respinsă de CSM. Inspectorii susțineau că magistratul a judecat o cerere în cazul șefei Secției de psihiatrie a Spitalului Județean Arad, dar trebuia să se abțină, pentru că ar fi fost internat în secția respectivă după ce ar fi provocat două incidente rutiere, conducând sub influența alcoolului.

Citește și: Tânărul care a violat o femeie într-un hotel din centrul Clujului, condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here