Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea, cu titlu definitiv, a unei femei de serviciu din mall-ul Vivo. Ea a găsit pe jos cardul unei persoane și a cheltuit aproximativ 500 de lei. În cazul ei, spre deosebire de cel al dosarelor de corupție, trafic de influență, etc, justiția a funcționat ca ”ceasul” și a condamnat-o la doi ani, două luni și 10 zile de închisoare cu suspendare, fără ca în situația ei să mai intervină prescripția faptelor. (Vezi mai multe cazuri în care a intervenit prescripția aici, aici, aici, aici sau aici).
”Condamnă inculpata C.M.J. , la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvâr?irea infractiunii de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (14 acte materiale) prev. de art. 360 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. În temeiul art. 38 alin.1 Cod penal constată că cele trei infracţiuni deduse judecăţii au fost comise în condiţiile concursului real de infracţiuni ?i, în temeiul art. 39 alin.1 lit. b Cod penal, contopeşte cele trei pedepse cu închisoarea stabilite, aplicând pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite (1/3 din 7 luni, adică 2 luni şi 10 zile), rezultând pedeapsa finală de 2 ani, 2 luni şi 10 zile închisoare. Menţine dispoziţiile din sentinţa penală apelată cu privire la suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale rezultante, termenul de supraveghere stabilit, măsurile şi obligaţiile de supraveghere stabilite, potrivit art. 91 şi urm. C.pen., soluţia cu privire la latura civilă a cauzei, precum şi celelalte dispoziţii care nu contravin prezentei decizii. În temeiul art. 272 Cod procedură penală, încuviinţează suma de 942 lei, reprezentând onorariul cuvenit domnului C.F.O., în calitate de apărător desemnat din oficiu pentru inculpata C.M.J., sumă ce se va avansa din FMJ la dispoziţia Baroului de Avocaţi Cluj. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată azi, data de 25 mai 2023, prin punerea deciziei la dispoziţia participanţilor prin intermediul Grefei Curţii”, arată soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.
Potrivit procurorilor, ”în data de 12.03.2021, în intervalul orar 09:28:52 -11:05:36 a folosit cardul bancar al persoanei vătămate ***, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în 14 împrejurări diferite pentru a achita fără consimţământul persoanei vătămate produse în valoare totală de 575,56 lei, …, cu precizarea că cele patru tranzacţii pe care a încercat să le efectueze la magazinul *** S.R.L., fiecare în valoare de 92,76 lei au fost respinse din cauza fondurilor insuficiente, astfel că a cauzat un prejudiciu în valoare totală de 482,8 lei, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (14 acte materiale)”, se arată în sentința de condamnare pronunțată de Tribunalul Cluj.
A negat tot timpul
În timpul anchetei, femeia a negat toate evidențele bancare, spunându-le procurorilor că a plătit produsele cumpărate, din banii ei.
Numai că analiza făcută pe contul lui Calanios, a demonstrat că aceasta a avut doar două operațiuni bancare în luna cu pricina, respectiv o extragere de bani și o altă plată cu o sumă mult mai mică.
Mai mult, martorii audiați în proces au recunoscut că Calanios a mers la magazinele din Florești de unde a cumpărat produse alimentare, cu banii bărbatului care a pierdut cardul.
Năpârcile și perverșii de judecători sunt că o ciuma in tara asta. Își fac de cap pentru că, politicienii sunt slabi și vânduți .
Mi_e scârbă de justiție……
Închisoare p viață merită.
Banditii protejați de politicieni și speciali, pentru a aceia s veți grija să vină prescripția peste ei.